Scheiding en Ouderschap

Scheiding en ouderschap

Begeleiding bij de emotionele en zakelijke aspecten van een relatiebeëindiging /scheiding en daarna collega ouders worden, vastgelegd in een convenant en ouderschapsplan.

Ik ondersteun u in het proces van afscheid nemen van de relatie, de zakelijke scheiding goed regelen en het maken van afspraken voor ieders toekomst. Vooral als er kinderen bij betrokken zijn geldt dat de relatie als partners wordt beëindigd, niet die van ouders. Sinds 2009 is een ouderschapsplan – wanneer u kinderen hebt – een verplicht onderdeel van een scheiding, ook als u niet getrouwd bent.

In een ouderschapsplan maken ouders alle afspraken die ze nodig vinden over de zorg en verantwoordelijkheid voor de kinderen na de (echt) scheiding. Denk daarbij aan; de verdeling van de zorg; kinderkosten; communicatie; vakanties, feestdagen en verjaardagen; verzekeringen ………en alles wat u zelf belangrijk vindt om af te spreken.

De afspraken worden samen gemaakt, de mediator zet ze met u op papier. Daarna onderteken beide ouders voor akkoord en hebt u een rechtsgeldig document. Dit wordt eventueel met een convenant, waarin alle andere afspraken rond scheiding en alimentatie staan, mee naar de rechtbank gestuurd voor de juridische afhandeling.